Δρα κατά του συσσωρευμένου λίπους τοπικά και συντελεί δραστικά στη δημιουργία μια νέας συμμετρικής σιλουέτας.

Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο αγαπημένες αισθητικές επεμβάσεις που γίνεται με σκοπό την αφαίρεση λιπώδους ιστού από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος ( κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, μπράτσα, γόνατα, πλάτη κλπ)

Η λιποαναρρόφηση δεν ενδείκνυται για την απώλεια βάρους σε υπέρβαρους ανθρώπους. Αλλά για τη μείωση τοπικού πάχους σε ανθρώπους που έχουν το ιδανικό βάρος ή είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια.

Αν κάποιος έχει συνολικό πρόβλημα πάχους τότε η κατάλληλη αντιμετώπιση είναι η ειδική διατροφή και η άσκηση και όχι η λιποαναρρόφηση.

Αν κι εφόσον επιτευχθεί το φυσιολογικό βάρος τότε μπορεί η λιποαναρρόφηση να αποτελέσει μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για να διορθώσει κανείς επεμβατικά κάποιες δυσαναλογίες του σώματος που διασαλεύουν την αίσθηση της συμμετρίας στη φιγούρα μας.

Με τη λιποαναρρόφηση καταστρέφονται οι λιποαποθήκες στα σημεία παρέμβασης και δεν δημιουργούνται εκεί ποτέ ξανά.

Το ερώτημα είναι αν αυτές οι λιποαποθήκες μεταφέρονται αλλού μετά την λιποαναρρόφηση ή όχι.

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι! Αν όμως κάποιος που έχει υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση αυξήσει το βάρος του στο προσεχές ή πιο μακρινό μέλλον τότε το καινούργιο λίπος θα συσσωρευτεί στα σημεία που το σώμα έχει άλλες λιποαποθήκες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα ασυμμετρία.